top of page

VOOR OUDERS

Meer informatie? Neem contact op!
Als ouder vind je het belangrijk dat je goed met je kind kunt praten, maar is het soms lastig om te bepalen hoe je dat met een jong kind moet doen.

 

Bij sommige kinderen wordt de communicatie belemmerd doordat er taalproblemen zijn. Soms vinden kinderen het moeilijk om goed contact te maken en is er geen goede interactie. Dit heeft gevolgen voor hun ontwikkeling, ook voor hun schoolontwikkeling.

Coaching voor ouders

Praat en Gebaar richt zich op het verbeteren van de interactie en de communicatie, zoals door coaching van ouders (met de FloorPlay-methode) en door het gebruik van gebaren ter ondersteuning van de taal en het stimuleren van de taalontwikkeling.

 

Gebarentaal

Gebaren hebben een grote toegevoegde waarde bij het overbrengen van een boodschap. Immers, 55 procent van de communicatie gebeurt via lichaamstaal en mimiek. Het maken van gebaren vergroot de mogelijkheden in de communicatie, waardoor de frustratie afneemt. Doordat bij het gebaar altijd wordt gepraat, kan het gebaar als het ware een bruggetje vormen naar het gesproken woord. Het kind leert hierdoor de woorden zeggen en gebruiken.

Cursussen voor ouders

Praat en Gebaar biedt drie verschillende cursussen aan voor ouders:

bottom of page