top of page
Deze cursus is heel geschikt voor medewerkers in de kinderopvang. In de cursus leer je hoe de spraak-en taalontwikkeling van kinderen verloopt en hoe je deze op een goede manier kunt stimuleren. Het gebruik van gebaren als ondersteuning van de gesproken taal heeft een grote meerwaarde bij het stimuleren van de taalontwikkeling.
 

Deze cursus is geschikt voor alle kinderen, maar vooral voor die kinderen die een wat tragere taalontwikkeling hebben of die Nederlands als tweede taal moeten leren. De cursus kan op locatie worden gegeven.

Stimuleren van taalontwikkeling in kinderopvang

Kinderen krijgen een grotere woordenschat en zij kunnen zich eerder leren uiten dan wanneer alleen gesproken taal wordt gebruikt. De cursus zorgt voor verrijking van de Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie. De gebarenwoordenschat is gericht op kinderen van de peuterleeftijd. Met behulp van de methode TOLK wordt in gegaan op de aandachtspunten bij het stimuleren van de taalontwikkeling.

Cursus Praat en Gebaar voor scholen

De cursus kan ook als basiscursus worden gegeven aan leerkrachten van groep 1 van het basisonderwijs. De gebarenwoordenschat wordt dan aangevuld met gebaren die bruikbaar zijn in de klassensituatie.

Specificaties cursus:

  • Aantal bijeenkomsten: 3 x 2,5 uur

  • Aantal deelnemers: 8-10

  • Kosten: €425,-

In overleg kan de cursus voor 1 of 2 personen worden gegeven en daarmee op maat worden gemaakt. Neem voor de kosten hiervan contact op.

Cursus Praat en Gebaar met je kind

VOOR SCHOLEN

EN KINDEROPVANG

Meer informatie? Neem contact op!

VOOR SCHOLEN

EN KINDEROPVANG

bottom of page